Takaisin

Hanskaatko - kohti parempia opiskelija- ja opettajakokemuksia (Ilmajoki)

Hanskaatko - kohti parempia opiskelija- ja opettajakokemuksia (Ilmajoki)

4-10 op

Toteutusaika: 22.09.2017-03.11.2017

Ilmajoki

Ilmoittaudu koulutukseen

Täydennyskoulutus


Johdanto

Opettajan pitäisi opettaa substanssia, mutta nuori odottaa ihan muuta. Kohtaamisia edistävä ja kohtaamattomuutta pohtiva koulutus tutustuttaa nuorten arvoihin ja ajatuksiin ja yleinen juonne on avartaa ajattelua nuorista. Tavoitteena on selvittää, kuka on nykyajan nuori ja miten koulu voi häntä tukea toteuttamaan omia elämäntavoitteitaan niin, että opinnot ja työllistyminen onnistuisivat? Millainen on tällä hetkellä ammattiin opiskelevien sukupolvi? Millaisia ovat tulevaisuuden työt ja työtehtävät?

 

 

 

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu ammatillisessa koulutuksessa toimivalle opetus- ja ohjaushenkilöstölle. Koulutus soveltuu myös muilla koulutusasteilla, esim. perusasteella ja lukioissa toimiville.

Sisältö

Koulutuspäivä 1:

Pe 22.9.2017 klo 9.00-15.00. Tila L1

Nuoren minuus ajan virrassa ja Ajan ilmiöt nuorisomaailmassa (4 op)

Päivän aikana pohditaan seuraavia kysymyksiä: Millainen on tällä hetkellä ammattiin opiskelevien sukupolvi? Mitä nuoret arvostavat? Mitä he odottavat työelämältä? Entä mitä nuoret odottavat opettajuudelta, koululta ja opetusmenetelmiltä? Lisäksi pureudutaan siihen, mistä nuorisokulttuurin ilmiöt kumpuavat ja miten ne vaikuttavat nuorten arvoihin. Lisäksi pohditaan syitä siihen, miksi moni jättäytyy koulutuksen ulkopuolelle ja mistä syntyvät koulun arjen konfliktitilanteet.

Koulutuspäivä 2:

Pe 3.11.2017 klo 9-15

Ajan hengessä opettajana (4 op)

Päivän teemoja ovat opettajan jaksaminen ja hyvinvointi sekä opettajuuden tulevaisuuden näkymät.

Koulutuspäivä 3

Pe 1.12.2017 klo 9-12

Teematreffit (1 op)

Teematreffeillä esitellään lokikirjoja ja on mahdollisuus syventää uudenlaisen opettajuuden teemoja vertaiskeskusteluilla. Treffit ovat avoimet myös osallistujien työyhteisöjen jäsenille.

Oma lokikirja (1 op )

Kehittymistehtävässä osallistuja pohtii uudenlaista opettajuutta omassa toiminnassaan. Tehtävän aineisto karttuu lähipäivistä, omasta uudenlaisen toiminnan kokeilusta ja valitun opettajan varjostamis- tai haastattelu-tehtävästä.

 

 

Toteutus

Koulutuskokonaisuus koostuu 3:sta lähiopetuspäivästä, Oman lokikirjan ja kehittämistehtävän tekemisestä ja tämän esittelystä teematreffeillä. Teematreffeillä esitellään lokikirjoja ja siellä on mahdollisuus syventää uudenlaisen opettajuuden teemoja vertaiskeskusteluilla.

Opetushallitus rahoittaa koulutusta ja se on osallistujille maksutonta. Koulutus toteutetaan Etelä-Pohjanmaan Opistolla, Opistontie 111, 60800 Ilmajoki.

 

Lisätiedot

Projektipäällikkö Outi Rantanen, puh. 0406720889, sähköposti: outi.rantanen@tamk.fi

Opettaja  Juha Lahtinen, puh. 0405845035, sähköposti: juha.lahtinen@tamk.fi  

 

Päivitetty 20.10.2017

Back to the list of courses