Takaisin

Bioanalyytikkokoulutus alkaa syksyllä Seinäjoella

Bioanalyytikkokoulutus alkaa syksyllä Seinäjoella

Seinäjoella alkaa syksyllä 2015 bioanalyytikkokoulutus. Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna yhteistyössä Tampereen ja Seinäjoen ammattikorkeakoulujen kanssa.

Bioanalyytikko (AMK) -koulutus kestää 3,5 vuotta ja opiskelupaikkoja on tarjolla yhteensä 20. Vastaava koulutus aloitettiin Seinäjoella viimeksi vuonna 2012 yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) kanssa. Koulutuksessa tehdään yhteistyötä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa.

Bioanalyytikkojen työllisyystilanne Etelä-Pohjanmaan alueella on erinomainen. Tällä alueella on pulaa alan ammattilaisista ja töissä oleva henkilökunta eläköityy kiihtyvällä vauhdilla, kertoo koulutuksen vastuuopettaja Marika Toivonen Seinäjoen ammattikorkeakoulusta.

Mikä on bioanalyytikko?

Bioanalyytikot ovat kliinisen laboratoriotyön asiantuntijoita. Bioanalyytikon ydintehtäviä ovat laboratoriotutkimusten suorittaminen, niihin liittyvä asiakaspalvelu ja näytteenotto sekä laboratoriopalvelujen laadunhallintaan ja kehittämiseen osallistuminen. Bioanalyytikoille löytyy työpaikkoja perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa tai yksityisissä laboratorioissa.

Bioanalyytikon ammatti on monipuolinen. Tällä alalla on laajat mahdollisuudet valita hyvinkin erityyppisistä töistä itselleen parhaiten sopiva työ. Koulutukseen kannattaa hakea, jos luonnontieteet, teknologia ja ihmisläheinen työ kiinnostavat.

Opetus Seinäjoella ja Tampereella

Koulutuksen lähipäivät ovat pääsääntöisesti SeAMKin tiloissa, osa opetuksesta järjestetään Tampereella TAMKin tiloissa.

Osa käytännön harjoitustöistä suoritetaan SeAMKin laboratoriotiloissa ja Seinäjoen keskussairaalan eri laboratorioissa. Näytteenoton harjoittelu sijoittuu toisen vuoden syksylle, erikoisalojen harjoittelut sijoittuvat kolmannen vuoden syksylle ja keväälle ja vaihtoehtoisten ammattiopintojen harjoittelu sekä hallinnon harjoittelu viimeiselle syksylle. Nämä suoritetaan terveyskeskusten ja keskussairaaloiden laboratorioissa ympäri Suomen.
 

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteisessä valtakunnallisessa yhteishaussa 17.3.–9.4.2015.

Infotilaisuus koulutuksesta pidetään Seinäjoen ammattikorkeakoulussa 19.3.2015 klo 16, Koskenalantie 17, luokka A163. Tervetuloa!


Tutustu koulutukseen

Lisätietoja

Opettaja Marika Toivonen, yhteyshenkilö Seinäjoella, marika.toivonen@seamk.fi, p. 020 124 5092
Lehtori Leena Mattila-Oksanen, yhteyshenkilö Tampereella, leena.mattila-oksanen@tamk.fi, p. 050 322 5909
Yksikön johtaja Asta Heikkilä, SeAMK, Sosiaali- ja terveysala, asta.heikkila@seamk.fi, p. 040 830 2201
Koulutusjohtaja Riitta Hanhijärvi, TAMK, Hyvinvointi- ja sosiaalipalvelut, riitta.hanhijarvi@tamk.fi, p. 050 568 5332
 

Kuvassa: Bioanalyytikko-opiskelijoita bioanalyytikkokoulutuksen 40-vuotisjuhlassa Tampereella 27.11.2014. Valokuva: Ismo Santapukki.

Muokattu 29.03.2016