Takaisin

Joulun iloa! – kuukauden kirjanäyttely Pääkampuksen kirjastossa!

Joulun iloa! – kuukauden kirjanäyttely Pääkampuksen kirjastossa!

Harmaa, pimeä ja märkä marrasku loppuu viimein ja antaa tilaa uudelle värikkäämmälle ja toivon mukaan talvisemmalle kuukaudelle –

"On kylmät, paukkuvat pakkaset
ja tuimat Pohjolan tuuloset,
vaan joulu, joulu on meillä"

(Sävellys: Jean Sibelius, Sanoitus: Vilkku Joukahainen)

Joulu on täynnä perinteitä – ikivanhoja tai uusia itse tehtyjä. Perinteisen joulun elementtejä ovat esimerkiksi joulukortit, joulukoristeet, joululaulut, joulukuusi ja -kukat, kynttilät ja tietenkin joulukalenteri. TAMKin kirjaston henkilökunta jakaa joulumieltä ja hyviä kirjavinkkejä tänäkin vuonna kirjaston joulukalenterin muodossa. Julkaisemme päivittäin joulukuussa aina jouluun saakka kirjastolaisen kirjavinkkauksen TAMK-blogissa. Muista käydä lukemassa aamuisin uusi kirjavinkki joulunodotukseen.

Maittavimmat joulun perinteet löytyvät tietenkin joulupöydän herkuista. (Vinkkejä suomalaiseen ruokaluun löydän mm. https://www.ruokatieto.fi/ -sivustolta). Ja mitä olisi joulu ilman joululahjoja ja jouluiseksi koristeltua kotia? Lisäksi joihinkin ihmisiin iskee usein joulun alla pakonomainen tarve tehdä suursiivouksia, joihin koko perhe rekrytoidaan mukaan kantamaan mattoja ja siirtelemään huonekaluja. Onneksi enää ei sentään kai kukaan pese keittiönsä kaappeja sisältä ja uusi jouluksi kaappien hyllypapereita… Marttaliiton sivuilla voit perehtyä suomalaisiin jouluperinteisiin ja suunnitella oman unelmien joulusi hyvissä ajoin. Marttojen sivuilta löytyy myös paljon vinkkejä joulun perinteisiin, ruokiin ja vaikkapa siihen nopean joulusiivouksen tekemiseen.

TAMKin kirjaston aineiston kuukausinäyttelyyn on joulukuussa koottu poimintoja kokoelmissamme olevista kirjoista, joita saatat joulun alla haluta lukea vaihteluksi kurssikirjoillesi. Esillä on niin ruuanlaittoon kuin yleisiin kunnostustöihin ja joulupuuhiin liittyviä kirjoja, kuten myös vähän jotain viihdyttävämpää luettavaa. Tule tutustumaan! Hakusanalla "Joulu" löydät TAMK Finnasta yllättävän määrän jouluista aineistoa myös meidän kirjastostamme.

Muista nauttia joulun odotuksesta ja rauhoitu viettämään talven selän katkeamista kaikessa rauhassa kynttilänvalossa hyvän luettavan seurassa.

Muista tarkistaa Joulun ja uudenvuoden aukioloajat kirjaston palveluissa ja omatoimikirjastossa kotisivuiltamme!

Rauhaisaa joulunaikaa toivottaa koko TAMKin kirjaston väki!

Teksti ja näyttely: Marjatta Ojala, suunnittelija, TAMKin pääkampuksen kirjasto

 

03.01.2018