Tarvitsetko apua oppikirjojen lukemiseen?

TAMKin opiskelijoilla on mahdollisuus tarvittaessa saada ns. tukiseteli opiskelun tueksi. Kirjastossa on tukisetelin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen myöntämällä todistuksella mahdollisuus saada mm. pidempi laina-aika kurssikirjoille. Tarkemmat ohjeet tukiseteliin löydät Kompassista oheisesta linkistä.

TAMKin kirjasto on myös liittynyt Celian yhteisöasiakkaaksi ja lukiesteisillä opiskelijoillamme on mahdollisuus hyödyntää opiskeluissaan Celian palveluita.  https://www.celia.fi/

Mikä on Celia -palvelu?

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina ja pistekirjoina, yhteistyössä kirjastojen ja kustantajien kanssa. Celia on osa opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaa.

Celian palvelut on tarkoitettu kaikille, joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa. Korkeakoulujen kurssikirjallisuus on lainattavissa ilmaiseksi.

Saat käyttöösi lukemisesteiselle opiskelijalle tarkoitetut tunnukset Celian tuottaman verkkopalvelun käyttöön. Tämän jälkeen pääset lainaamaan Celianetin kokoelmassa olevia kurssikirjoja. Opiskelijoiden lisäksi korkeakoulukirjasto voi liittää muutkin kirjastossaan asioivat lukemisesteiset asiakkaat Celian äänikirjapalvelun käyttäjäksi.

TAMKin kirjaston yhteyshenkilöön voit ottaa yhteyttä sähköpostilla marjatta.ojala@tamk.fi