Aineistojen etäkäyttö TAMKin ulkopuolelta tapahtuu kirjautumalla TAMK Finnaan omalla TAMKin käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

E-aineistot on koottu Finna-hakuliittymään. Osa aineistoista on vapaasti käytettävissä, osa vaatii käyttöoikeuksia. TAMKin kirjasto on hankkinut näihin aineistoihin lisenssit. Lisensoituihin aineistoihin pääsee TAMKin verkossa olevilla koneilla ilman erillistä kirjautumista, käyttöoikeus perustuu IP-osoitteen tunnistukseen.

Jos etäkäytössä on ongelmia, kokeile ensin toista selainta. Monet e-aineistot myös vaativat JavaScriptiä toimiakseen, joten JavaScriptin ajamisen pitäisi olla sallittua selaimessa.

Etäkäytön ongelmista voi ilmoittaa osoitteeseen kirjasto@tamk.fi.
 

Etäkäyttölinkin muodostaminen itse

Linkkiä kirjaston hankkimaan e-aineistoon pystyy muokkaamaan itsekin niin, että se toimii etänä. Jos esim. alkuperäinen, TAMKissa toimiva linkki on

http://www.terkko.helsinki.fi/medic/

niin lisätään eteen:

http://elib.tamk.fi/login?url=

http://elib.tamk.fi/login?url=http://www.terkko.helsinki.fi/medic/

Myös tämä muoto toimii useimmissa tapauksissa:                 

http://www.terkko.helsinki.fi.elib.tamk.fi/medic/
 

Citrix-yhteys

Jos etäkäytössä Finnan kautta on ongelmia, e-aineistoja voi käyttää myös Citrix-yhteydellä osoitteesta https://et.tamk.fi. Jos käyttämälläsi koneella ei ole ennestään asennettuna Citrix-clienttia, asenna se sivulta. Kun Citrix-clientti on asennettu, kirjaudu sivulle TAMKin tunnuksilla ja klikkaa kuvaketta TAMK Finna. Tällöin voit käyttää e-aineistoja ikään kuin olisi TAMKin verkossa.

Myös jos jokin e-aineisto ei toimi TAMKin langattomassa verkossa, voi kokeilla Citrixiä.

Tarkempia Citrix-ohjeita. Ongelmatilanteessa ota yhteyttä IT-helpdeskiin.