Takaisin

Uudelle opiskelijalle - Sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus

Sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan sairaanhoitajakoulutuksen monimuotototeutukseen!

Tällä sivulla on käytännön ohjeita ja muuta hyödyllistä tietoa. Tutustuthan näihin huolellisesti ennen opintojen alkua.

Opintojen alkaminen ja todistusten kerääminen

Sairaanhoitajakoulutuksen opiskelu alkaa ilmoittautumalla opiskelijaksi tiistaina 9.1.2018 klo 8.30 osoitteessa TAMK, Kuntokatu 3, 33520 Tampere (katso kartasta ). Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen on oltava tällöin henkilökohtaisesti paikalla. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi kuvallisella dokumentilla, esimerkiksi henkilökortilla tai passilla.

Tuo alkuperäiset haussa käyttämäsi koulutodistukset mukanasi aloituspäivänä 9.1.2018 (ei työtodistuksia eikä yo-todistusta). Todistukset kerätään opiskelijaksi ilmoittautumisen yhteydessä, tarkistetaan ja palautetaan viikolla 3, jolloin voit hakea ne koulutuksen opintosihteeriltä huoneesta B1-22A. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi.

Huom. Jos sinulla on jo aiempia sairaanhoitajaopintoja, lue lisää sivun alaosasta.

Orientoivat päivät

Opintojen ensimmäisellä viikolla (vko 2) on ns. orientoivat päivät 9.1.- 11.1.2018. Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan. Orientoivat päivät ovat klo 8.30 - 16. Varaa myös  perjantai 12.1.2018 opiskelupäiväksi TAMKilla.

Kannettavan tietokoneen tarvitset mukaasi myös, ohjelmassa on tietojärjestelmiin tutustumista sekä kursseille ilmoittaumista.

Lähiopetuspäivät  

Kevään ajan pääsääntöiset opetuspäivät aloittavalla ryhmällä ovat torstai ja perjantai joka viikko  klo 8.30-16. Ajoittain opinnoissa saattaa olla intensiiviviikkoja tai normaaliohjelmasta poikkeavia lähiopetuspäiviä. 

Kieliopinnot ja kielten lähtötasotestit

Sairaanhoitajakoulutukseen kuuluu sekä ammatillisen englannin että ruotsin kielen opintoja. Kuulet tarkemmin kielten opiskelusta orientoivien päivien kieli-infossa. Kieliopinnoista löytyy yleistä tietoa TAMKin opinto-oppaasta  ja Kielipalveluiden blogista.

Opiskelijat, jotka eivät ole hyväksytysti suorittaneet englantia tai ruotsia ylioppilaskirjoituksissa, osallistuvat opintojen alussa lähtötasotesteihin:

  • Englanti maanantaina 22.1. klo 14.00-16.00
  • Ruotsi torstaina 25.1. klo 14.00-16.00.

Testien ryhmäkohtaiset luokkatilat ilmoitetaan myöhemmin intranetin ja sähköpostin kautta opiskelijoille. Ne opiskelijat, jotka eivät läpäise lähtötasotestiä, osallistuvat kielten valmentaville opintojaksoille saavuttaakseen ammattikorkeakoulun kieliopinnoissa vaadittavan tason. Valmentavien opintojen ajankohdista ja niihin ilmoittautumisesta kerrotaan tarkemmin kieli-infossa. Opinnot voivat olla myös iltaisin, eivätkä välttämättä osu samoille päiville säännöllisen lähiopetuksen kanssa.

Opiskeluvälineet

Opinnoissa on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta. Lue lisää kannettavan tietokoneen käytöstä.

Suojavaatteiden hankinnasta kuulet tarkemmin orientoivilla päivillä. Ainejärjestö Piraten kautta hankittuina suojavaatteiden hinta on noin 60 - 70 euroa.

Koulutuksen aikana on hyvä hankkia joitakin alan kirjoja. Kuulet tästä lisää opintojen aikana.

Rokotustiedot

Terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeä olla rokotusasiat kunnossa. Täytä oheinen rokotustietolomake ja pidä se itselläsi tallessa.

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Opiskelija voi hakea hyväksiluettavaksi aikaisempia opintojaan ja osaamistaan.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suoritettuja opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen osaamistavoitteita. 
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi ehdottaa suorittavansa näytöin esim. työkokemuksen avulla hankkimaansa osaamista.

Mikäli sinulla on opetussuunnitelman mukaista aikaisemmin hankittua hoitotyön osaamista, sitä on mahdollista osoittaa näytöillä ja saada siten hyväksiluettua opintoihin. Kuulet asiasta lisää Osaamisen näyttö -infossa orientoivilla päivillä. Hoitotyön teoriaopintoihin liittyvät osaamisen näyttökokeet järjestetään torstaina 18.1.2018 klo 16 - 19.15.

Esitietolomake

Ryhmien suunnittelun ja opintojesi jouhevan etenemisen vuoksi meidän on tärkeä tietää sinusta ja opinnoistasi. Täytäthän sähköisen esitietolomakkeen 14.12.2017 mennessä (tai jos otat opiskelupaikan vastaan myöhemmin, mahdollisimman pian).

HOPS-keskustelu jo alan opintoja omaavalle

Jos sinulla on jo yli 30 opintopistettä sairaanhoitajaopintoja (esim. toisesta ammattikorkeakoulusta), siirryt jo aiemmin aloittaneiden opiskelijoiden ryhmään. Tällöin aloitat opintosi henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) mukaan. Ota yhteys opinto-ohjaaja Eija Piikkilään (eija.piikkila(at)tamk.fi) mahdollisimman pian sen jälkeen, kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan.

Avoimen AMKin ja siirto -opiskelijana erillishaussa valittu opiskelija

Opintosi alkavat henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) mukaan. Ota yhteys opinto-ohjaaja Eija Piikkilään (eija.piikkila(at)tamk.fi).

Opistoasteen sairaanhoitajakoulutuksen päivittäjä

Jos sinulla on opistoasteen sairaanhoitajan tutkinto ja päivität sen nyt AMK-tutkinnoksi, ota yhteys koulutuspäällikkö Tiina Mäkiseen ja sovi HOPS-keskustelu hänen kanssaan, (tiina.makinen@tamk.fi). Opintosi alkavat HOPSin mukaan.

Muistilista

  • Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi.
  • Toimita kopiot koulutodistuksistasi TAMKin hakijapalveluihin. Suomalaisesta ylioppilastutkinnosta ei tarvitse toimittaa kopiota.
  • Täytä sähköinen esitietolomake.
  • Jos sinulla on jo aikaisempia alan opisto- tai korkeakouluopintoja, ota yhteys yllä mainittuun henkilöön ja sovi HOPS-tapaaminen.
  • Ole paikalla, kun opinnot alkavat 9.1.2018 klo 8.30. Ota mukaasi alkuperäiset todistuksesi ja henkilöllisyystodistus.

Lisätietoja

Opintoasiainkoordinaattori Riitta Rantakytö, p. 050 365 1146, etunimi.sukunimi@tamk.fi

Opinto-ohjaaja Eija Piikkilä, p. 050 591 5560, etunimi.sukunimi@tamk.fi