Takaisin

Uudelle opiskelijalle - Insinööri (AMK), päivätoteutus

Insinööri (AMK), päivätoteutus:
Biotuote- ja prosessitekniikka, Sähkö- ja automaatiotekniikka

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan insinöörikoulutuksen päivätoteutukseen!

Tällä sivulla on tietoja, ohjeita ja aikatauluja opintojen aloitukseen. Tutustuthan näihin huolellisesti heti paikan vastaanotettuasi.

Opintojen alkaminen ja todistusten kerääminen

Insinöörikoulutuksen opiskelu alkaa maanantaina 8.1.2018 klo 09.00 TAMKissa Kuntokatu 3 (Teiskontie 33) tilassa  A3-27. Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen on oltava tällöin paikalla. Katso tilan sijainti kampusalueen kartasta.

Tuo alkuperäiset haussa käyttämäsi todistukset ja todistus henkilöllisyydestäsi mukanasi Tampereelle. Alkuperäiset todistukset tarkistetaan opintojen alussa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi. Jos olet suorittanut ylioppilastutkinnon vuonna 1990 tai sen jälkeen, alkuperäisiä todistuksia ei tarvita, koska tieto saadaan valtakunnallisesta tietokannasta.

Orientoivat päivät

Opintojen alussa 8.- 9.1.2018 on ns. orientoivat päivät. Tällöin tutustut TAMKiin, opintoihisi ja opiskelun käytänteisiin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan.

Oman koulutuksen opetussuunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä oman kouluuksesi opetussuunnitelmaan: biotuote- ja prosessitekniikka tai sähkö- ja automaatiotekniikka.

Insinöörimatematiikan valmentavat opinnot

Opintomenestyksesi takaamiseksi järjestämme matemaattisia valmiuksia tukevan opintojakson keskiviikosta 3.1.2018 alkaen eli jo ennen varsinaisen opetuksen aloittamista. TAMKin nettisivuilta löytyvän tasotestin avulla saat selville, tarvitsetko kyseistä kurssia. Linkin testiin löydät osoitteesta mat-testi.tamk.fi, jossa voit samalla ilmoittautua opintojaksolle. Löydät nettilinkin myös Facebookista www.facebook.com/TAMKmatematiikka, jossa voit esittää muitakin matematiikan opintoihin liittyviä kysymyksiä. Ole hyvä ja tee testi (sekä kurssille ilmoittautuminen) mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 28.12.2017. Opintojakso on tarkoitettu kaikille sitä tarvitseville; erityisen suositeltava se on aol-pohjaisille opiskelijoille ja lukion lyhyen matematiikan suorittaneille.

Opiskeluvälineet

Tekniikan alan ammattikorkeakouluopiskelija tarvitsee opiskelussa kannettavan PC-tietokoneen. TAMKissa tietokoneen joustavan käytön kannalta Windows-käyttöjärjestelmä, vähintään 8 GB:n suuruinen käyttömuisti ja WLAN ovat tarpeellisia.

Kaikki käyttävät opinnoissaan toimisto-ohjelmistoja ja muut käytettävät ohjelmistot vaihtelevat koulutuksittain, mutta esim. CAD-ohjelmistot ovat yleisesti käytössä. Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot on mahdollista asentaa ilmaiseksi myös omalle tietokoneelle (esim. Office ProPlus -ohjelmapaketti).

Lisätietoja löydät IT-ohjeista

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Opiskelija voi hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintoja ja osaamista. Hyväksilukemisesta löydät tietoa opinto-oppaasta. Orientoivien päivien aikana hyväksiluvuista ja niiden hakemisesta kerrotaan enemmän.

Jos sinulla on paljon aiemmin suoritettuja alan korkeakouluopintoja tai aiempi korkeakoulututkinto, varaa tapaamisaika opinto-ohjaajaltasi heti opiskelupaikan saatuasi. Yhteystiedot löydät kohdasta Lisätietoja. Tutustu koulutuksen opetussuunnitelmaan, mieti valmiiksi mahdollisia hyväksilukuja ja ota todistukset mukaan tapaamiseen.

Muistilista

  • Tee matematiikan lähtötasotesti
  • Osallistu orientoiviin päiviin, aloitus maanataina 8.1.2018 klo 09.00.
  • Ota todistus henkilöllisyydestäsi ja haussa käyttämäsi alkuperäiset todistukset mukaasi, kun tulet Tampereelle opiskelemaan
  • Tutustu koulutuksesi opetussuunnitelmaan
  • Mikäli sinulla on aiemmin suoritettuja tekniikan alan korkeakouluopintoja, varaa tapaamisaika opinto-ohjaajaltasi.
  • Varmista opiskelijaetusi heti opintojen alettua, hae opiskelijakorttia.

Lisätietoja

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tamk.fi.

Koulutus Opintoasiainkoordinaattori Puhelin Opinto-ohjaaja Puhelin
Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus

Mervi Tikkanen

050 311 9735

Anja Salo 040 801 6440
Biotuote- ja prosessitekniikan koulutus Reetta Palander 040 801 6254

Merja Hanhimäki

040 836 3178

Lisää yhteystietoja opinto-oppaassa.