Takaisin

Opiskelijan tarina - Yrittäjyys: Jarkko Haukijärvi: Koulutus antoi boostia liiketoiminnalle

Jarkko Haukijärvi: Koulutus antoi boostia liiketoiminnalle

Yrittäjyyden koulutus

Jarkko Haukijärvi kertoo opiskelukokemuksiaan yrittäjyyden koulutuksesta.

Jarkko Haukijärvi valmistui tradenomiksi (ylempi AMK) yrittäjyyden koulutuksesta. Puhtaudenhallinnan yrittäjänä toimiva Haukijärvi arvostaa erityisesti Proakatemian tiimioppimisen mallia. "Tiimioppimisen tavat ovat todella tehokkaita ja oppiminen porukassa ja porukasta on parasta."

Kerrotko itsestäsi?

Olen 39-vuotias yrittäjä Ylöjärveltä. Valmistuin TAMKista 2000-luvun alussa kansainvälisen kaupan puolelta tradenomiksi ja vuonna 2015 suoritin ylemmän AMK-tutkinnon.

Millaisissa työtehtävissä olet ollut?

Tradenomiopintojeni loppupuolella olin mukana perustamassa  ja pyörittämässä lähdevesiyritystä. Tuona aikana sain ensimmäisen korkeakoulutuksen busineksesta, kun toimin sekä myynnin ja markkinoinnin että myös tuotannon kehittämisen ja -johtamisen tehtävissä. Sain tehdä töitä monien hienojen ihmisten kanssa. Ensimmäinen urani yrittäjänä oli kokemus tuotannollisen yrityksen monipuolisista tehtävistä. Vuonna 2006 perustimme yrityksen, jossa toimin edelleen yrittäjänä.

Toinen urani yrittäjänä alkoi 2006 nykyisen yritykseni Ylöjärven Kauppahuone Oy:n perustamisen myötä. Nyt yrityksemme toimii nimellä H&H puhtaudenhallinta. Vuodesta 2015 alkaen olemme rakentaneet TEKES-hankkeena uudenlaista eGate smart building innovation -palvelukonseptia, joka koostuu puhtaudenhallinnan prosessien suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä rakennuksen älykkäästä olosuhdevalvonnasta.

Voit tutustua palvelukonseptiin tästä linkistä:

eGate – Koska mielestämme kenenkään ei pitäisi sairastua sisäilmaongelmien takia

Mikä sai sinut innostumaan yrittäjyyden opinnoista?

YAMK-opinnot kiinnostivat monestakin syystä. Tunsin jo entuudestaan TAMKin väkeä. Tärkein syy pyrkiä mukaan oli kuitenkin se, että halusin ottaa aikaa silloisen liiketoiminnan ja businessmallin uudelleen miettimiseen sekä yrityksen projektiliiketoiminnan strategian uudistamiseen. Työn ohessa ei ole mahdollista keskittyä tarpeeksi edellä mainittuihin kehitysasioihin, siksi katsoin, että nimenomaan tiimioppimisen malli on se tapa, jolla asian saa ratkaistua.

Opiskeluajoista olen jäänyt kaipaamaan tiimioppimisen ja yhdessä olemisen ja yhdessä tekemisen monia WAU-efektejä. Tiimioppimisen tavat ovat todella tehokkaita ja oppiminen porukassa ja porukasta on parasta.

Mistä teit opinnäytyösi?

Opinnäytetyöni käsitteli yritykseni projektiliiketoiminnan sekä asiantuntijapalveluiden strategista kehittämistä.
Strategiatyön johdosta olemme tällä hetkellä Suomen monipuolisin puhtaudenhallinnan erikoisosaaja. Yrittäjyyden koulutuksen merkitys sekä itselleni että yritykselleni on ollut kriittisen tärkeä.

Kenelle suosittelisit tätä koulutusta?

Suosittelen yrittäjyyden koulutusta yrittäjälle, joka haluaa saada boostia liiketoiminnalleen ja erityisesti kasvavaa, kehittyvää ja jatkuvaa liiketoimintaa tavoitteleville henkilöille.

Lue lisää koulutuksesta >

Päivitetty 14.09.2017