Takaisin

Opiskelijan tarina - Tietojenkäsittely ei ole vain nörteille

Soile Pylsy: Tietojenkäsittely ei ole vain nörteille

Tietojenkäsittelyn koulutus

"Tietojenkäsittely ja IT-ala ei ole vain nörteille tai miehille, alalla tarvitaan lisää erityisesti osaavia naisia!", sanoo Soile Pylsy, joka valmistui tradenomiksi silloisesta Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta. Soile on jatkanut tutkinnon jälkeen opiskeluja ja valmistui keväällä 2012 myös kauppatieteiden maisteriksi.

Mitä teet tällä hetkellä?

Olen työssä asiantuntijatehtävissä CSC – Tieteen tietotekniikan keskuksessa Espoossa. Hoidan työssäni muun muassa erään suuren hankkeen viestintää sekä koordinoin ja ylläpidän valtakunnallista verkkopalvelua. Olen tätä ennen ollut yliopistomaailmassa opintohallinnossa opintosihteerinä miltei kuusi vuotta, jossa hoidin opiskelijarekrytointia ja -valintoja sekä opiskelijoiden palveluita. Menin yliopistoon työhön juuri ennen kuin valmistuin tradenomiksi keväällä 2005. Olen myös jatkokouluttautunut kauppatieteiden maisteriksi Jyväskylässä, josta valmistuin keväällä 2012. Opiskelin tietojärjestelmätiedettä maisteriohjelmassa, eli pääsin sisään tradenomin papereillani.

Miten päädyit opiskelemaan tietojenkäsittelyä?

Itse asiassa Pirkanmaan ammattikorkeakoulu oli hakukohteistani vasta viides, kun hain ammattikorkeisiin vuonna 2001. Vaikka innostuin tietokoneista lukiossa, halusin aina taiteilijaksi tai muotoilijaksi. Loppupeleissä jonotin ensimmäiseen kohteeseeni ja laitoin paperit PIRAMKiin vasta viime hetkellä. En ole kuitenkaan ikinä katunut päätöstäni: huomasin jo ensimmäisinä viikkoina, että myös tietokoneiden kanssa voi olla luova ja tehdä taidetta, koska sain opiskella graafista suunnittelua, taittamista, kuvankäsittelyä, valokuvausta jne. Loistavaa!

Millaista opiskeluaika oli?

Ensimmäinen vuosi opiskelua olin Virroilla ja toisena vuotena vaihdoin lähemmäs kotiani Ikaalisiin, jossa olin loppuajan opinnoista. Pienellä paikkakunnalla opiskelu oli antoisaa ja opiskelijayhteisö tiivis. Olin perustason opiskelija, kaikista vaikeinta olivat ruotsin kieli ja tilastomatematiikka, mutta ei ylitsepääsemätöntä. En opiskellut koodaamista, koska se ei ollut juttuni. Keskityin ohjelmistoihin ja webbigrafiikkaan. Olin ahkera tuutori sekä kotimaisille että kansainvälisille opiskelijoille. Lisäksi olin aktiivisesti mukana opiskelijayhdistystoiminnassa ja kävin vaihdossa Unkarissa viiden kuukauden ajan. Sain tietämyksen ja kohtuullisen hyvien arvosanojen lisäksi paljon hyviä ystäviä, joiden kanssa olen vieläkin yhteydessä.

Mihin opiskeluaikana kannattaa satsata?

Opiskeluaikana kannattaa satsata opiskelun lisäksi sosiaalisten suhteiden luomiseen sekä pistää itsensä likoon muiden opiskelijoiden hyväksi. Olen saanut työpaikkahaastatteluita juuri sen vuoksi, että olen osoittanut olevani aktiivinen opiskelija ja kiinnostunut opiskelijoiden asioista.

Neuvosi muille alalle haluaville?

Tietojenkäsittely ja IT-ala ei ole vain nörteille tai miehille, alalla tarvitaan lisää erityisesti osaavia naisia!

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Vapaa-aikanani olen harras facebookkaaja ja katson paljon elokuvia. Tykkään myös matkustella sekä kirjoitan henkilökohtaista blogia nettiin.

Lue lisää koulutuksesta >

Päivitetty 13.11.2017