Takaisin

Opiskelijan tarina - Teknologiaosaamisen johtamisen koulutus Jukka Holm: Opiskelu tärkeää oman uran kehittämisessä

Jukka Holm: Opiskelu on tärkeää oman uran kehittämisessä

Teknologiaosaamisen johtamisen koulutus

Jukka Holm kertoo kokemuksistaan teknologiaosaamisen johtamisen koulutuksessa.

Jukka Holm valmistui insinööriksi (ylempi AMK) teknologiosaamisen johtamisen koulutuksesta. Opinnäytetyönään Jukka Holm loi yrityksen strategisen asiakkuudenhallinnan.

Kuka olet?

Olen 36-vuotias kolmen pienen tytön isä Espoosta. Valmistuin vuonna 2005 insinööriksi Metropoliasta (silloin EVTEK) ja opiskelin tietoliikennettä pääaineena. Työn ja perhe-elämän ohella aikaa löytyy hieman urheilulle ja tietysti itseni kehittämiselle lukemalla ja opiskelemalla.

Millainen työura sinulla on?

Vuosituhannen vaihteessa tuli kokeiltua ennen opiskeluja ja opiskelujen aikana erilaisia töitä. Aina kuorma-auton kuljettajasta, teksti-tv:n tulospalveluvastaavasta it-tukihenkilöksi Nokian IT-osastolle. Viimeiset 13 vuotta on kuitenkin mennyt samassa työsuhteessa. Yrityksen nimi on tosin vaihtunut yrityskauppojen ja fuusioiden myötä matkalla. Alkuun olimme pieni startup joka teki IT-asiantuntijapalveluita ja olemme siitä kasvaneet sata henkilöä työllistäväksi tunnetuksi IT-palveluntarjoajaksi. Olemme myös osa kotimaista BLC-konsernia.

Oma työroolini on matkan varrella vaihtunut asiantuntijasta, asiantuntijoiden esimieheen, myyntiin ja asiakasvastuisiin, tuotannon johtamiseen, operatiiviseen johtoon, hallitus -ja johtoryhmätyöskentelyyn ja nyttemmin myynnin, asiakkuudenhallinnan ja asiakaskokemuksen johtamiseen.

Kun hain opintoihin olin operatiivisena johtajana ja vastasin enemmän tuotannon johtamisesta, tuotekehityksestä ja yrityksen sisäisten toimintojen kehittämisestä. Opintojen alkaessa olin ottanut vastuun myynnin ja asiakkuudenhallinnan kehittämisestä.

Mikä sai sinut innostumaan teknologiaosaamisen koulutuksesta?

Olen pyrkinyt käytännössä koko työuran ajan opiskelemaan ja oppimaan. Oppiminen motivoi minua ja olen myös kokenut, että se on tärkeää yrityksen ja oman uran kehittämisen kannalta.

Mietin MBA-tutkintoa ja hieman vahingossa törmäsin tähän vaihtoehtoon. Ajattelin hakea ja katsoa mihin johtaa. Teemat vaikuttivat mielenkiintoisilta.

Pidin kyllä kaikesta opinnoissa, niin opinnäytetyöstä, kursseista ja kurssikavereistakin. Opiskelijat ja opettajat olivat hyvin motivoituneita ja se tuki omaa oppimista.

Mistä teit opinnäytetyösi ja miten päädyit aiheeseen?

Opinnäytetyöni tein luomalla strategisen asiakkuudenhallinnan yrityksellemme. Valitsin aiheen sen mukaan mikä oli tärkeintä työssäni juuri sillä hetkellä. Työ opetti todella paljon ja oli arvokas myös yritykselle. Opinnäytetyö poikkesi monien muiden töistä, sillä siinä tehtiin konstruktiivisella menetelmällä uusi toimintatapa joka myös toimeenpantiin. Opinnäytetyöni vaikutti aina yrityksen strategiaan asti.

Miten näet koulutuksen merkityksen omalla urallasi?

Koulutus toi paljon itsevarmuutta ja oppia niistä osa-alueista joita käsiteltiin. Hyötyä on ollut todella monipuolisesti kaikista seitsemästä kurssista. Olen myös hyödyntänyt kaikkia oppeja jo työelämässä. Kurssityöt pyrin tekemään suoraan töihin soveltaen. Pidin sitä tärkeänä oppimisen ja opiskelujen etenemisen kannalta. Perhe-elämän, työn ja opiskelun yhteensovittaminen voi olla haastavaa.

Kenelle suosittelisit opintoja?
 
Ehdottomasti suosittelen koulutusta kaikille, joilla on kunnianhimoa mennä urallaan eteenpäin ja oppia uutta. Opinnot tuo melkoisen laajan katsauksen eri johtamisen osa-alueisiin.

Lue lisää koulutuksesta >

Päivitetty 14.09.2017