Takaisin

Opiskelijan tarina - Emma Kuosmanen: Löysin oman roolini musiikin alalta

Emma Kuosmanen: Löysin oman roolini musiikin alalta

Musiikkipedagogi (ylempi AMK) -koulutus

Emma Kuosmasen kipinä musiikkialan ammattiin heräsi Savonlinnan Taidelukion musiikkilinjalla. "Musiikkipedagogin YAMK-opintoja suosittelen intohimoisesti musiikkiin suhtautuvalle ja ahkeraan työhön valmiille."

Kuka olet?

Olen Emma Kuosmanen. Olen opiskellut ensin muusikoksi Tampereen konservatorion toisella asteella pääaineenani viulu. Myöhemmin siirryin opiskelemaan Tampereen ammattikorkeakouluun. Opiskelin ensin musiikinohjaajan suuntautumisvaihtoehdon ja heti perään instrumenttipedagogilinjalla, mistä valmistuin 2013. Viimeisimpänä täydensin opintoja TAMKissa musiikkipedagogin YAMK-tutkinnolla.

Millainen on työhistoriasi?

Työskentelin musiikin perusteiden opettajana ja viulunsoitonopettajana jo opiskeluaikana ja olen ollut onnekas, koska siitä lähtien olen pysynyt työelämässä. Opetustyön ohella toimin aktiivisesti freelancer-muusikkona eri tyylisissä kokoonpanoissa, joista pitkäaikaisin on oma jousikvartetti, TEMA.

Mikä sai sinut innostumaan musiikkipedagogin opinnoista? 

Opiskelin ennen ammattiopintoja Savonlinnan Taidelukion musiikkilinjalla, missä kipinä musiikkialan ammattiin opiskeluun heräsi. Alussa motivoivinta Tampereella opiskelussa oli yhdessä soittaminen ja mahdollisuus soittaa sinfoniaorkesterissa.

Mistä teit opinnäytetyösi ?

Opinnäytetyöni ovat käsitelleet muuttuvaa musiikkikasvatusta ja instrumenttiopetuksen ja musiikin perusteiden opetuksen integraatiota. Olen pyrkinyt löytämään opetusmetodeja, joissa voin käyttää hyödyksi koulutukseni kaikkia osa-alueita.

Miten näet opintojen merkityksen omalla urallasi? 

Tampereen ammattikorkeakoulussa olen pystynyt kouluttautumaan monipuolisesti ja löytämään oman roolini laajalla musiikkialan kentällä. YAMK-opinnot antavat valmiuksia toimia myös oman alan asiantuntija- ja johtotehtävissä. Pedagoginen asiantuntemus ja muusikkous ovat saaneet kasvaa rinnakkain osaavassa ohjauksessa. Oma muusikkous on tärkein ohjaava tekijä myös opettajan ammatissa. Pyrin jatkuvasti löytämään haasteita muusikon urallani ja säilyttämään sitä kautta inspiraation tekemiseen.

Kenelle suosittelisit opintoja?

Intohimoisesti musiikkiin suhtautuvalle ja ahkeraan työhön valmiille. 

Lue lisää koulutuksesta >

Päivitetty 14.09.2017