Takaisin

Microsoftilta irtisanottu: täydennyskoulutus TAMKissa herätti arvostuksen nykyajan opiskeluun

Microsoftilta irtisanottu: täydennyskoulutus TAMKissa herätti arvostuksen nykyajan opiskeluun

Tampere3-korkeakoulut ovat tuottaneet valikoiman täydennyskoulutuksia ja palveluja työttömiksi jääneille microsoftilaisille ja nokialaisille.

Tampere3-korkeakoulut rakensivat yhteisen koulutustarjottimen, josta asiakkaat saavat yksilöllisesti valita opintoja noin 8 opintopisteen verran. Microsoft ja ELY-keskus toimivat koulutusten rahoittajina. Koulutukset aloitettiin 2016 ja niitä jatketaan vielä vuoden 2018 puolelle.

Yksilöllisesti tarjottujen koulutusten tarkoitus on helpottaa työllistymistä. Osallistujilla on hyvin erilaiset taustat – tarpeet koulutuksista ovatkin vaihdelleet yleisemmistä osaamisalueista oman ammattialan erikoisosaamisiin. Koulutusten lisäksi tarjolla on osallistujille henkilökohtaista uraohjausta ja työnhaun valmennusta.

Hyvinvointiteknologiaan erikoistuminen on kiinnostanut monia teknisen taustan omaavia osallistujia. Microsoftin entinen työntekijä kertoo kokemuksistaan opiskeltuaan TAMKissa:

– Osallistuin Lääkintälaitteiden viranomaisvaatimukset -koulutukseen, joka oli erittäin mielenkiintoinen. Viranomaishyväksynnät ja sertifiointiprosessit olivat minulle tuttuja asioita entisessä työssäni, mutta oli hienoa kokea asiat jonkun muun opettamana. Opiskelu oli muutenkin pitkän tauon jälkeen uusi kokemus ja herätti mielenkiintoa sekä arvostusta nykyajan opiskeluun. Kouluttaja oli selkeä asiantuntija alallaan. Koulutuksen rakenne oli rajattu järkevästi koskemaan EU:n vaatimuksia, jolloin oli mahdollista näiden tuntimäärien puitteissa perehtyä asiaan tarkemmin. Koulutuksessa käytetty osallistava tyyli oli mielestäni todella hyvä valinta.

Haastattelemamme osallistuja pääsi koulutuksen jälkeen uuteen työhön hyvinvointiteknologia-alan yritykseen. Hyvä kokemus TAMKista innostaa häntä jatkossakin osallistumaan muun muassa lääkinnällisiin laitteisiin liittyviin koulutuksiin. Osa osallistujista on innostunut uudelleen opiskelusta jopa niin paljon, että ovat hakeutuneet tutkinto-opiskelijoiksi.


Lisätietoa:
kehittämispäällikkö Kristiina Lilja, TAMK EDU, p. 050 373 2966, kristiina.lilja@tamk.fi

 

Muokattu 12.05.2017