Takaisin

Ideamme digitaalisista ratkaisuista kohtasivat

Ideamme digitaalisista ratkaisuista kohtasivat

BearIT on Tampereelta ponnistanut, kasvusuunnassa oleva digitaalinen ohjelmistotalo. Yritys tarjoaa modernia ohjelmistokehitystä mobiilissa, pilvessä ja webissä. Yritys toteuttaa asiakaskohtaisia projekteja, mutta myös omaa tuotekehitystään. Yritys tarjoaakin tuotteita ja palveluita suoraan digitalisaation vaatimiin tarpeisiin. Eräänä hyvänä esimerkkinä yrityksen saavutuksista on LearnIT - työttömien valmennusohjelma, joka tuotettiin TE-palveluille.

Tällä hetkellä BearIT työllistää noin 20 työntekijää ja toimipisteet sijaitsevat Tampereella, Helsingissä ja Oulussa. Yhdistävä tekijä yrityksen työntekijöissä on ICT-alan työttömyys, tullessaan kaikki ovat olleet työttömiä jo kokeneita alan ammattilaisia. Toimitusjohtaja Teemu Karhun mielestä on tärkeää synnyttää uusia työpaikkoja Suomessa. Yritys vastaa myös yli 50-vuotiaiden ICT-ammattilaisten työllistämistarpeisiin, päivittämällä heidän osaamisensa vastaamaan nykytarpeita.

TAMKin tarjoama työvoimakoulutus ICT-osaaja terveydenhuollon digitalisaatiossa käynnistyi alkuvuodesta 2017. Tarve koulutukseen syntyi, kun yhteiskunnalliset muutokset edellyttävät terveydenhuollon asiakas- ja käyttäjälähtöisten toimintamallien ja ohjelmistojen käyttöönottoa. Koulutuksen avulla osallistujat saavat valmiudet hyvinvointiteknologisten tuotteiden ja palveluiden innovointiin sekä kehittämiseen.

Osana koulutustaan muutama TAMKin opiskelija haki BearIT:lle työharjoitteluun. Karhu kokee, että juuri terveydenhuollon kentällä on iso kysyntä digitaalisista ratkaisuista. Opiskelijoiden esittämä idea harjoittelutyöhön tuli elämän aidosta esimerkistä. Karhusta tuntui, että hänen ja opiskelijoiden tavoite sekä motivaatio kohtasivat: BearIT ja TAMKin opiskelijat suunnittelivat digitaalisen Astma-päiväkirjan. Astma-päiväkirjalla kevennetään muun muassa asiakastietojen saatavuuden prosessia ja nopeutetaan sekä asiakkaan että alan organisaatioiden ja yritysten toimintaa pilvessä sijaitsevalla digiratkaisulla.

Karhu on itse ollut aktiivisesti mukana jo parin vuoden ajan sosiaali- ja terveysalan digitalisaatiossa sekä maakuntauudistuksessa. Sote-ala on jäljessä ohjelmakehityksen osalta.

- Käytössä on järjestelmiä, jotka eivät keskustele keskenään – tällöin tieto ei kulje. Alan ratkaisuihin tarvitaan enemmän osaamista.

Yhteistyö TAMKin kanssa on ollut helppoa ja nopeaa. Karhua on yrityselämän edustajana kyselty erilaisiin asiantuntijarooleihin, hän uskoo tekevänsä korkeakoulujen kanssa yhteistyötä jatkossakin. TAMKin tarjoamasta työvoimakoulutuksesta hän kokee aihealueiden olleen mielenkiintoisia. Hän yllättyi myös koulutuksen toteutustavasta: opiskelijat tulevat kesken opintojen harjoitteluun, jonka jälkeen uusia kertyneitä käytännön tietotaitoja sovelletaan jälleen koulutuksessa. Opetusmallista, jossa ensin istutaan luennoilla ja vasta lopuksi suoritetaan työharjoittelu, on muunneltu uutta työelämälähtöisempää tapaa.

Lisätietoa BearIT:stä: Teemu Karhu, p. 044 3375775, etunimi.sukunimi@bearit.fi
Lisätietoa ICT-alan koulutuksista: Katri Viitanen, p. 050 321 5148, etunimi.sukunimi@tamk.fi

Muokattu 22.05.2017